Kalendar

Ministarstva

Obilježena je 21. godišnjica od pogibije Igora Pavlovića

naslovna-obiljezena-je-21.-godisnjica-od-pogibije-igora-pavlovica

 

Na Šehidskom mezarju Kovači jučer je polaganjem cvijeća obilježena 21. godišnjica pogibije heroja odbrane BiH Igora Pavlovića. Porodica Pavlović, Igorovi saborci i organizatori današnjeg obilježavanja delegacija Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo položili su cvijeće na Igorov mezar i odali dužno poštovanje našem heroju.

Velikom broju okupljenih građana obratili su se penzionisani general Armije Republike Bosne i Hercegovine gospodin Jovan Divjak kao i jedan od komandanata Drugog samostalnog bataljona gospodin Zakir Oković koji su govorili o Igorovim zaslugama u odbrani jedine nam domovine.

Igor Pavlović rođen je 02. decembra 1969. godine u Sarajevu. Ratne 93. imao je samo 24. godine kada je poginuo na ratištu kod Viteza, bio je apsolvent Medicinskog fakulteta u Sarajevu, ali ga to nije spriječilo da rame uz rame bude na prvim borbenim linijama sa svojim saborcima iz Drugog samostalnog bataljona. Igor je za svoju hrabrost odlikovan najvećim ratnim priznanjima "Zlatnim ljiljanom" i "Orednom zlatnog grba sa mačevima", a posthumno mu je dodijeljena i diploma ljekara. Posljednja želja mu je bila da bude sahranjen sa svojim saborcima na Šehidskom mezarju Kovači.