Kalendar

Ministarstva

Dan Zlatnih ljiljana Kantona Sarajevo

naslovna-dan-zlatnih-ljiljana-kantona-sarajevo-2015

 

Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo organizovao je u srijedu 6. maja obilježavanje "Dana Zlatnih ljiljana" i "Dana pobjede nad fašizmom". Ovogodišnja manifestacija je 17. po redu na kojoj se okupljaju nosioci najvećih ratnih priznanja i članovi porodica poginulih dobitnika priznanja te gosti iz društveno-političkog života grada, kantona i države kao i učenici osnovnih i srednjih škola ove godine sa područja općina Ilidža i Novog Sarajeva.

Predstavnici općinskih udruženja u jutarnjim satima obišli su šehidska mezarja i groblja poginulih boraca na teritoriji svojih općina, a nakon toga uslijedilo je i polaganje cvijeća uz vjerski program na Šehidskom mezarju Kahrimani u Pazariću.

Svečana akademija održana je u Kulturno-sportskom centru Ilidža, a za više od 1200 prisutnih pored obraćanja zvaničnika i bogatog kulturno-umjetničkog programa premijerno je prikazan dokumentarni film o herojima odbrane BiH autora Harisa Dučića. Plaketa Saveza uručena je gospodinu Kemalu Avdagiću direktoru BH Telecoma - direkcija Sarajevo u znak zahvalnosti za kontinuiranu podršku u radu Saveza od strane ove kompanije, a svečani ručak uz kulturno zabavni program upriličen je u Hotelu Terme na Ilidži.