Kalendar

Ministarstva

Održana je manifestacija "U susret Danu nezavisnosti BiH"

naslovna-odrzana-je-manifestacija-u-susret-danu-nezavisnosti-bih

 

 

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo u povodu 1. marta Dana nezavisnosti BiH upriličili su svečanu akdemiju koja je održana juče u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad.

Na akademiji u ime organizatora obratio se ministar za boračka pitanja u Vladi KS g-din Muharem Fišo koji je istakao da je prvi put organizovana ovakva manifestacija i da je namjera organizatora da ona postane tradicionalna, a da je ovaj događaj organizovan kako bi se borcima koji su se borili za BiH pokazalo da nisu zaboravljeni. Prisutnima su se još obratili jedan od autora prve zastave i grba BiH nakon sticanja nezavisnosti prof. dr. Enver Imamović, penzionisani general Armije RBiH Ismet Hadžić-Mutevelija te kćerka heroja odbrane BiH pokojnog Čedomira Domuza, Sanja Domuz-Sadiković.

Članovi hora Prve bošnjačke gimnazije izveli su muzičke numere "Mojoj dragoj BiH" i "Jedna si jedina", a sala Općine Novi Grad bila je premala da primi veliki broj građana koji su došli kako bi na dostojanstven način obilježili jedan od najznačajnih datuma u historiji jedine nam domovine.