Kalendar

Ministarstva

Okrugli sto povodom Dana državnosti

naslovna-okrugli-sto-povodom-dana-drzavnosti

 

 

Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Kantona Sarajevo je u srijedu 23. novembra, a povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizovao Okrugli sto na temu “Kanton Sarajevo kao temelj opstojnosti BiH“. 

Osim članova Saveza kao uvodničari na ovom Okruglom stolu učešće su uzeli premijer Kantona Sarajevo g-din Elmedin Konaković, ministar za boračka pitanja u Vladi KS g-din Muharem Fišo te dr. Selmo Cikotić bivši državni ministar odbrane, a trenutno je na  dužnosti savjetnika bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, kao i ratni komandanti brigada, divizija i korpusa. Osim niza zaključaka koji su doneseni, svi prisutni su jednistveni u stavu da je Kanton Sarajevo bio, a predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Kantona dali su obećanje da će Kanton Sarajevo i u narednom periodu biti temelj opstojnosti jedine nam domovine uz izražavanje nade da će primjer vlasti i nevladinog sektora sarajevskog kantona slijediti i ostali kantoni te predstavnici lokalnih zajednica u BiH.

Dobitnici najvećih ratnih priznanja sa ovog Okruglog stola poslali poruku predstavnicima probosanskih političkih partija i svim strukturama vlasti da čuvaju tekovine narodnooslobodilačke borbe 1941-1945 i odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995 godine.