Kalendar

Ministarstva

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju boračkih udruženja Kantona Sarajevo

naslovna-clan-predsjednistva-bih-bakir-izetbegovic-primio-delegaciju-borackih-udruzenja-kantona-sarajevo

 

 

Jućer je u kabinetu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH upriličen prijem za ministra za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo (KS) mr. Muharema Fišu te predstavnike Koordinacije boračkih organizacija KS.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Saveza UDNRP "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Ismet Godinjak, predsjedinik JOB-a "Unija Veterana" KS Ismet Imamović, predsjednik Udruženja boraca "Patriotska liga" KS Enver Čičko, predstavnik Udruženja boraca Bosnae "Zelene beretke" KS Muhamed Švrakić i predsjednik Udruženja veterana Odreda policije za specijalne namjene "Lasta" Samir Repuh.

Izetbegović nije krio zadovoljstvo što se susreo sa ovom delegacijom te što na jednom mjestu ima priliku razgovarati sa najzaslužnijim što danas imamo državu. Razgovarano je o aktivnostima koje Ministarstvo za boračka pitanja KS, u saradnji sa boračkim organizacijama, provodi s cilјem pobolјšanja statusa boračke populacije u KS, kao i o aktivnostima koje preduzimaju viši nivoi vlasti BiH na pobolјšanju statusa i pravednijeg tretmana pripadnika ove populacije.