Kalendar

Ministarstva

Održana je 15. redovna Skupština Saveza

naslovna-odrzana-je-15-redovna-skupstina-saveza

 

 

U "Klubu RVI" na Ilidži u četvrtak 14. marta održana je 15. redovna sjednica Skupštine Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo.

Ovogodišnja Skupština Saveza je na dnevnom redu imala pet tačaka, a kao i prethodnih godina Izvještaj o radu bio je koncipiran iz dva dijela i to aktivnosti na federalnom i kantonalnom nivou. Delegatima Skupštine Saveza podnešen je Izvještaj o radu kao i finansijski i Izvještaj Nadzornog odbora te je jednoglasno usvojen plan rada za 2019. godinu.

Skupštini je prisustvovao i resorni ministar Ismir Jusko koji je pohvalio rad Saveza te obećao nesebičnu pomoć ministarstva na čijem je čelu, članovima Saveza. Predsjednik Saveza Ismet Godinjak je u svom obraćanju između ostalog istakao da će u godini koja je pred nama aktivnosti Saveza pored onih uobičajenih i onih koje su definisane Statutom biće i intenzivno sudjelovanje u procesu izmjene i dopune Zakona dodavši da je teško pobrojati sve aktivnosti koje su poduzete u prethodnoj godini na samo jednoj sjednici.