Kalendar

Ministarstva

Dan Zlatnih ljiljana 2019. godine

dan-ljiljana-ks-2019-protokol

Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo povodom 9. maja "Dana Zlatnih ljiljana" i "Dana pobjede nad fašizmom", a u sklopu "Dana Kantona Sarajevo", organizuje tradicionalne susrete-druženje svih članova Saveza, te uvaženih gostiju iz društveno-političkog života grada, kantona i države. Ovogodišnje druženje dobitnika najvećih ratnih priznanja, te porodica šehida i poginulih boraca dobitnika priznanja održati će se u utorak 7. maja 2019. godine.

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati naše članove, iskrene patriote da nam se pridruže i uveličaju ovaj naš dan po sljedećem protokolu:

16:00 - 16:30 - Obilazak svih Šehidskih mezarja i grobalja poginulih boraca u organizaciji općinskih Udruženja

17:00 - 17:30 - Okupljanje svih učesnika na Šehidskom mezarju Buća Potok

17:30 - Odavanje počasti

18:00 - 18:50 - Svečana akademija - Multimedijalna sala Općine Novi Grad

20:00 - 21:30 - Iftar - Hoteli Ilidža

Centralna manifestacija obilježavanja "Dana Zlatnih ljiljana" i "Dana pobjede nad fašizmom" koju organizuje Federalni Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja održati će se u četvrtak 9. maja u Goraždu. Polazak autobusa iz Sarajeva planiran je za 14.30 h ispred Zemaljskog muzeja, a više informacija naši članovi mogu dobiti u svojim općinskim Udruženjima.