Kalendar

Ministarstva

Posjeta članova Saveza Stocu

naslovna-posjeta-clanova-saveza-stocu 

Povodom obilježavanja Dana Državnosti BiH članovi Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Kantona Sarajevo posjetili su Stolac, a domaćini ovog susreta bili su veterani bataljona Bregava 42. brdske brigade Armije RBiH okupljeni u Udruženju „Bregava - 42. bbr.“

Delegacija Saveza položila je cvijeće na centralno spomen obilježje i odala počast šehidima i poginulim borcima Armije i MUP-a RBiH grada Stoca, a zatim je upriličena posjeta Čaršijskoj džamiji gdje je članove Saveza primio glavni imam Medžlisa IZ Stoca Mersed ef. Šabanović. Predsjednik Udruženja „Bregava - 42. bbr“ Džemal Rahimić upoznao je članove Saveza sa dešavanjima tokom agresije i ratnom putu brigade, te problemima sa kojim se susreće kako Udruženje, tako i građani u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Saveza Ismet Godinjak, zahvalio se domaćinima i izrazio zadovoljstvo dolaskom u Stolac te istakao da je današnja posjeta jedan od načina očuvanja sjećanja na časni put Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine te važne datume iz naše historije.