Kalendar

Ministarstva

Obilježena 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza

naslovna-obiljezena-25-godisnjica-od-pogibije-cedomira-domuza

 

U nedelju 30. jula polaganjem cvijeća na šehidskom mezarju Kahrimani u Pazariću te na Velikom polju i Brezovači obilježena je 25. godišnjica od pogibije Čedomira Domuza dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan", "Policijska medalja za hrabrost" i "Orden zlatnog grba sa mačevima" i najstarijeg dobrovoljca Armije RBiH Smaje Some.

Na Brezovači pored porodica naših heroja okupio se i veliki broj njihovih saboraca kao i brojne delegacije boračkih udruženja te ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo mr. Muharem Fišo. Cvijeće na grob pokojnom Čedi položila je delegacija Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatana policijska značka" Kantona Sarajevo, a o zaslugama našeg heroja govorio je njegov ratni drug Nihad Šehić. Nakon odavanja počasti upriličena je izložba ratnih uspomena porodice Domuz i kolekcionara Armina Fazlića.

Ovo obilježavanje organizovano je od strane novoformiranog Udruženja za zaštitu i očuvanje lika i djela Čedomira Domuza “Grom u njedrima Igmana” te Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatana policijska značka" općine Hadžići.