Kalendar

Ministarstva

Obilježena je 24. godišnjica od pogibije Igora Pavlovića

naslovna-obiljezena-je-24-godisnjica-od-pogibije-igora-pavlovica

 

Na Šehidskom mezarju Kovači u sobotu je polaganjem cvijeća obilježena 24. godišnjica pogibije heroja odbrane BiH Igora Pavlovića. Porodica Pavlović, organizatori današnjeg obilježavanja delegacija Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo, ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo te Igorovi saborci položili su cvijeće na Igorov mezar i odali dužno poštovanje našem heroju.

Prisutnima su se obratili penzionisani general Armije Republike Bosne i Hercegovine Ismet Hadžić mutevelija te jedan od komandanata Drugog samostalnog bataljona Zakir Oković koji su govorili o Igorovim zaslugama u odbrani jedine nam domovine. Ministar za boračka pitanja Muharem Fišo prisjetio se da je Igor imao svega 24 godine, kada je poginuo na ratištu kod Viteza. "Ovaj apsolvent Medicinskog fakulteta u Sarajevu, bio je rame uz rame na prvim borbenim linijama sa svojim saborcima iz Drugog samostalnog bataljona. Moramo se stalno podsjećati naših heroja, a ponovo ćemo insistirati zajedno sa Savezom udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja da jedna od zdravstvenih institucija u kantonu dobije ime po našem heroju Igoru Pavloviću", istakao je Fišo.

Igor Pavlović rođen je 2. decembra 1969. godine u Sarajevu, za svoju hrabrost odlikovan najvećim ratnim priznanjima "Zlatnim ljiljanom" i "Orednom zlatnog grba sa mačevima", a posthumno mu je dodijeljena i diploma ljekara. Posljednja želja mu je bila da bude sahranjen sa svojim saborcima na Šehidskom mezarju Kovači.